Vanja Mijatović – biografija

ZVEZDE GRANDA | 31/10/2012


Ime i prezime:
Godina rodjenja: 1986.
Mesto rodjenja: Kraljevo
Omiljeni pevač: Snežana Đurišić, Marija Šerifović
Opis:

Biografija

Vanja Mijatovic je rodjena 07.01.1986 u Kraljevu,gde i 2004 godine zavrsava srednju Ekonomsko-trgovinsku skolu.

Potice iz stare i poznate kraljevacke muzicke porodice,pa muzika vec od malih nogu postaje njena ljubav i sfera interesovanja.

Vec sa 5 godina ima svoj prvi nastup,a po zavrsetku srednje skole i punoletstva odlucuje da se profesionalno posveti muzici. Kako je upucena na bend svog oca (grupa Jez),ona do 2005 godine uglavnom nastupa sa njima,a potom sa Full house band-om odlazi u Bec,gde nastupa u poznatoj diskoteci “Laby” narednih 6 meseci. U povratku iz Beca,prelazi u Casper band,sa kojim nastupa naredne 3 godine, sirom Srbije i R.Srpske.
2009-te godine prekida saradnju sa Casper band-om i karijeru nastavlja sa orkestrom Aleksandra Sofronijevica, sa kojima i danas radi i nastupa. Povremeno nastupa sa Dejanom Petrovicem i njegovim Big band-om na koncertima sirom Srbije. Osim rada sa bendovima,u svojoj dosadasnjoj karijeri ima zabelezene i nastupe na nekoliko festivala: Festival zabavne muzike Vrnjacka Banja 2008 godine, Radijski festival 2008 i prestizna Beovizija 2009, gde se publici predstavlja sa pesmom “Led i zar ” kompozitora Mise Mijatovica,gde skrece paznju svojom interpretacijom.

Uzela je ucesce i na nekoliko humanitarnih koncerata u Kraljevu. Zbog zalaganja u muzickoj kulturi grada Kraljeva, 2 godine za redom dobija epitet “Kraljevcanka Godine “.

Kao bitnu vrlinu istice veliku profesionalnost, odgovornost u poslu, kao i stalnu zelju za usavrsavanjem.

Pored brata,koji je Magistar jazz klavira i njen savetnik, sebi je veliki kriticar i tezi perfekcionizmu kako u interpretaciji, tako i u kompletnom nastupu. Smatra da za nju ima mesta na estradnoj sceni i da je dostojni predstavnik “Grand produkcije”.

U slobodno vreme je vrlo posvecena slusanju svih zanrova muzike od jazz-a,rock-a do pop-a, folk-a…, sto joj pomaze da prosiruje svoj repertoar. Jedan od hobija joj je ucenje grckog jezika i slusanje grcke muzike, ciji je fan. Slobodno vreme jos i provodi u igri sa svojom francuskom pudlicom Ellom. Jos uvek zivi sa roditeljima u Kraljevu.

vanja mijatovic

Tagovi: ,

Kategorije: Biografije