Katarina Živković – biografija (Biografija Katarine Živković)

ZVEZDE GRANDA | 12/11/2012


je rođena 2.jula 1989. godine u Leskovcu. Pohađala je osnovnu školu “Vožd Karađorđe” u rodnom gradu a potom i srednju Medicinsku školu. Već u ranoj mladosti bavila se pevanjem i bila učesnik raznih kulturnih manifestacija za decu tog uzrasta. U prve ozbiljne muzičke vode uplovila je 2005.godine, kao petnaestogodišnjakinja, prijavivši se u muzički show “Zvezde Granda”. Nažalost, nije prošla selekciju i ušla u uži izbor.

Već u drugoj sezoni istog takmičenja Zvezde Granda 2007.godine postigla je zapažen uspeh plasiravši se među deset najboljih na tom takmičenju što joj je automatski obezbedilo snimanje singla i potpisivanje ugovora sa Grand produkcijom. Tada u punom smislu te reči počinje njena karijera i medijska eksponiranost. Dobija svoj prvi singl “Kad te ne volim” (muzika i tekst Bane Opačić) koji je pobrao sve pohvale.
2008.godine snima svoj drugi hit singl “Slika”. Kao jedna od Zvezda Granda ima brojne nastupe u zemlji i inostranstvu i polako krči svoj put ka uspehu.

U toku 2009.godine sa koleginicom Silvijom Nedeljković snima duet “Može crni, može plavi”. Takođe, te godine izlazi i Grand kompilacija “Hitovi za sva vremena”, na kojoj je Kaća otpevala obradu divne kompozicije Radoslava Grajića “Doleteće beli golub”.

U okviru još jedne Grand kompilacije “Hitovi za sva vremena” 2010.godine Kaća snima pesmu “Crne kose” koja je vanvremenski hit i kompozitorsko delo Mijata Božovića.

Tu 2010. godinu Katarina će pamtiti po mnogo čemu lepom. Još jedan stepenik ka uspehu je bio “III Axal Grand festival” gde se predstavila sa divnom baladom “Ako se rastanemo jednom” (arr i muzika Zoran Marjanović, tekst Saša Milošević).

Krajem 2010.godine postaje jedna od učesnica reality show programa “Farma”, tada ni ne sluteći da će biti pobednica istog. Uzimajući ček od 100.000 eura u ruke 31.12.2010. godine ostaće upamćena kao prva žena pobednik reality show-a “Farma” kod nas. Od tada njena karijera dobija drugu dimenziju, a medijska eksponiranost je dostigla vrhunac.

Početkom 2011. godine snima još jedan hit singl “Ko me zna” (arr i muzika Damir Handanović, tekst Biljana Spasić, mastering i snimanje Goran Radinović). U okviru emisije “Trenutak za ceo život” Katarina od dečka Baneta Jankovića na poklon dobija pesmu “Ljubav” (arr i muzika Damir Handanović, tekst Biljana Spasić, mastering i snimanje Goran Radinović) koja za manje od mesec dana slušanja pobire sve pohvale!

U februaru 2012. godine Katarina je obradovala svoje fanove novom pesmom koja nosi naziv “Ovo je zemlja Srbija”. Tekst pesme potpisuje Jovana Lola Stanković, a aranžman i produkciju Zoran Kostić.
Duet “Slaži me još jednom” snima sa Radetom Davidovićem Arindy-jem (autor pesme) u martu 2012. godine. Pesma je u pop fazonu i predstavlja nešto sasvim drugačije od onoga što je Katarina do sada radila.

katarina zivkovic

Tagovi: ,

Kategorije: Biografije