Kerim Zeljković: Amar Gile mi je bio podsticaj da se prijavim za Zvezde granda

ZVEZDE GRANDA | 17/12/2013


Srbijanski šou “Zvezde Granda” koji se emitira na Pinku BH, ni ove sezone nije prošao bez kandidata iz Bosne i Hercegovine koji su imali zapažene rezultate. Jedan od njih je i 19-godišnji Sarajlija Kerim Zeljković, koji je izvedbom pjesme “Odiseja” Lea Martina očarao žiri i publiku u beogradskom studiju. Nakon sjajnog nastupa, Kerim je nagrađen gromoglasnim aplauzom.

- Pripremao sam se za ovaj šou cijelu godinu zajedno sa mojim menadžerom Jasminom Mangafićem, koji mi je mnogo pomogao. Razmišljao sam da li da se prijavim na “Zvezde Granda” ili na “X Factor”, ali sam spletom okolnosti zakasnio na “X Factor”. Ipak sam htio pokušati u “Zvezdama Granda“, a najveći podstrek bio mi je upravo Amar Jašaspahić, koji je pobijedio prošle godine. Da nije bilo njega, vjerovatno se ni ja ne bih prijavio – priznao je Zeljković.

S obzirom na to da se njegov otac bavio pjevanjem, kao i njegova nena, Kerim svoj talent pripisuje genima i ističe kako mu je najveća podrška bila upravo porodica. Talentirani Sarajlija otkriva i gdje je ranije nastupao.

- Prijavio sam se prije tri godine na Hayatov šou “Zvijezda možeš biti ti” (ZMBT), ali sam tada bio dosta mlađi i muzika me nije toliko zanimala. Tek sam poslije počeo aktivnije vježbati i raditi na svom glasu – kazao je Zeljković.

Njegov profil na Facebooku je, dodaje, već dva dana nakon nastupa postao popunjen brojnim komplimentima i riječima hvale.

- Javila mi se čak i rodbina za koju nisam ni znao da je imam. Bilo je dosta komplimenata i svaki je poseban na svoj način. Žiri me je, također, oduševio reakcijama, naročito Aca Lukas, ali i Zorica Brunclik, koja je rekla: “Kapa dole”, kao i Šaban Šaulić, koji je nekoliko puta viknuo: “Bravo, bravo, bravo.” – govori Zeljković.

Njegova najveća želja je, ističe, da uspješno nastavi daljnje takmičenje u “Zvezdama Granda”.

- Želio sam da ostavim svoj pečat, da me ljudi čuju i zapamte. Ta mi se želja nedavno ostvarila. Do sada imam snimljenu jednu pjesmu, koja se zove “Tugo moja”, a pripremam i drugu, koju ću uskoro realizirati – kazao je 19-godišnjak.

izvor: dnevni avaz

Tagovi: , , , ,

Kategorije: Najnovije vesti