Saša Popović o Zvezdama granda, Grand televiziji, novim projektima

ZVEZDE GRANDA | 29/06/2014


priznaje da je nakon 16 uspešnih sezona na Pinku ipak došlo vreme za velike promene, jer želi da svoju produkciju podigne na nivo kakav ona zaslužuje.

- Sinoć je bilo finale poslednje sezone „Zvezde Granda“ na Pinku. Eto, punih šesnaest godina smo sarađivali i mislim da je i ovo zaista jedno megafinale. Ali od septembra smo na TV Prva, na kojoj ćemo, osim „Zvezda Granda“, imati još dva nova formata. Reč je o velikim šou-programima, o emisijama kakve do sada nisu rađene na ovim prostorima.

Ne otkrivate detalje. Plašite se da će vam odmah ukrasti ideje?
- Pa, oni samo gledaju šta radi „Grand“, pa ako nije „Grand šou“, onda je „Bravo šou“, ako nisu „“, onda su „Pinkove zvezde“, ako nije Grand festival, onda je Pink festival, još samo da se pojavi i „Pink parada“. I to je to!

Priča se da su pojedini pevači otišli iz Granda?
- Ne znam ko je otišao, čujem samo tračeve, ništa konkretno. Zvanično me još nijedan pevač nije obavestio o tome.

Priča se da su to uradile Slavica i Tanja Savić.
- I Tanja i Slavica Ćukteraš ostaju zvezde „Granda“ šta god one radile ili odlučile. I to je njihova privatna stvar. Mi smo tu decu pronašli i od njih smo napravili to što jesu.

Da li je trač ili istina da vas s Pinka nisu lako pustili?
- Istina je da nismo mi na Prvu otišli zato što nismo imali gde! Željko je skinuo naše emisije samo da bi ponovo trgovao s nama i pravio dogovore. Međutim, mi smo na obostrano zadovoljstvo potpisali strateško partnerstvo s Prvom i u budućnosti ćemo sarađivati s njima. Ali to nije sve, biće još iznenađenja kad je o nacionalnim televizijama reč.

Zar baš Mitrović nije tvrdio da mu „Grand“ svojom ruralnošću narušava ugled?
- Ne bih se složio s tom konstatacijom da je „Grand“ spustio nivo Pinka! Ako pričamo o ruralnosti, mislim da je to baš bilo obrnuto i to uvođenjem „Farme“ i „Dvora“. Pevači ulaskom u takve rijalitije ruše svoj ugled, uprkos tome što narod to voli da gleda. Kad neka zvezda izgubi svoju mističnost i privatnost, prestaje da bude zvezda.

Kako ste zasad zadovoljni radom Grand televizije?
- Grand televizija je zamišljena isključivo kao zabavni kanal, bez informativnog programa i u službi je pevača – bavi se njihovim karijerama, promoviše ih, omogućava da rade svoj posao… Zasad imamo Grand kanal, koji je prvi program, a drugi program će krenuti 1. januara 2015. godine, s tim što sada odvajamo Grand kanal za zemlju i Grand kanal za satelit. A od 1. septembra će se, zahvaljujući SBB, naći i kod drugih, jer se isključivo traži da Grand bude kod najboljih kablovskih operatera.

Uporedo sa audicijama za nove „Zvezde Granda“ idu i audicije za „Pinkove zvezde“. Kako to komentarišete?
- Na nove audicije za „Zvezde Granda“, koje su u toku, u rekordnom broju se odazivaju kandidati iz čitavog regiona, jer ovo je jedino pravo i korektno takmičenje. Ono što „Grand produkcija“ obeća, ona to ispuni, to svi znaju!

izvor: kurir

Tagovi: , , , , ,

Kategorije: Najnovije vesti