Amar Jašarspahić Gile o novom materijalu i medijskim lažima, slavi i malim životnim sitnicama

ZVEZDE GRANDA | 25/05/2015


Gile, prvi pobjednik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” iz BiH, sredinom maja objavljuje svoj drugi album.

Dok u studiju privodi kraju snimanje materijala na kojem će se naći deset pjesama, Gile je našao vremena da za Auru kaže koju o albumu, medijskom linčovanju i lažima koje ga prate u stopu, manama, vrlinama, održavanju linije…

Red je da prvo upitamo za album. Ima li straha, euforije…
Nemam tremu, ali euforije ima itekako, jedva čekam da podijelim sa svojom publikom ono što sam godinu dana evo snimao i radio. Ostao sam vjeran svom muzičkom pravcu. Uloženo je dosta truda i vremena u ovaj projekat, trebao bi to biti bolji album od prethodnog. Promocije smo planirali u Sarajevu, Beogradu, Banja Luci i Skoplju.

O tebi se može dosta toga pročitati u medijima. Šta je istina od svega toga. Svako malo smo bombardovani informacijama da jesi, pa nisi u vezi sa Aleksandrom Prijović, da jesi pa nisi usvojio dijete, majka ti je bolesna, rasprodaješ nekretnine, drogiraš se, opijaš, napastvuješ ljude…

– Pričao sam na Grandu o tome i hvala na postavljenom pitanju. Drago mi je da konačno u jednom ozbiljnom štampanom mediju mogu reći istinu, demantovati sve te neistine. Ovo je prvi, pravi i veliki za neki printani medij u BiH. Ja sam i na Grandu rekao i stojim iza toga da mene ni jedan novinar nikad nije nazvao i pitao o istinitosti nekog objavljenog teksta. Sretne me u Beogradu, priča sa mnom, i objavi onda desetu stvar od onoga što sam ja rekao?!
– Što se tiče veze sa Prijovićkom, milion puta sam rekao da smo mi najbolji prijatelji, i ne znam kako pojedinim “novinarima” ta priča može biti više inspiracija? Usvajanje djeteta se nije desilo. Radilo se o tome da je dječak iz doma pobjegao i par dana je samo proveo kod mene; ja sam ga vratio u dom, zbog toga jer nisam oženjen i zbog drugih zakonskih procedura dijete nije moglo ostati sa mnom.
– Moja majka je potpuno zdrava i ta vijest je objavljena kada sam ja bio u Americi, zašto i otkud im informacija nisam siguran. Moj menadžment i Grand produkcija je dostupna 24 sata i mogli su potvrditi istinitost prije objave. Ja sam njima te sve informacije demantovao međutim njihov komentar je bio: “Šta ima veze što je laž, eto izvini, ali ja ne mogu demantovati sam sebe”.

Za vrijeme takmičenja, svi su govorili kako si divan, fino vaspitan mladić, miran, povučen. Nakon pobjede, kao da se ta slika malo pokvarila. O čemu se radi. Jesi li uvijek bio “takav” ili je pobjeda sa sobom donijela neke nove navike ili?
O tome da sam ostao isti mogu svi potvrditi. Pogotovo u mom gradu gdje me 90% ljudi voli i još uvijek podržava. Uvijek sam volio kafanu, ali nikad nisam pijan, čaša crnog vina sa kolom, tačnije bambus, nema ništa loše u tome. Ja na nastupu nikad nisam bio pijan i svaki nastup sam odradio profesionalno i ispunjavao publici želje, slikao se s njima i slično. Ali pošto sam ja nekim mladim ljudima idol, već nekoliko mjeseci ne pijem da ne bih ostavio lošu sliku o sebi.

Gile i kuhinja?
U kuhinji sam jako spretan. Volim kuhati i to me odmara. Pošto volim pecati, onda volim i da spremim ribu sam. Ide mi to od ruke, opušta me, spretan sam sa začinima jako. Pored toga, kad god imam vremena, spremam i druge stvari. Za sada sam dobijao samo pozitivne komentare i prazne tanjire. Da ne nabrajam sad šta sve spremam vrhunski, mogli bi neki opet izvući neke negativne priče od toga, pa da ne osvanu naslovi da sam batalio pjevanje, i otišao u kuhare, sarme i gibanice da spremam.

Šta te može rasplakati?
Dobra pjesma, jer ja kad pjevam toliko emocija unosim u pjesmu da sam par puta zamalo zaplakao. Posljednji put sam plakao nedavno u Tetovu u Makedoniji, kada je na moj nastup došao jedan dečko u invalidskim kolicima i koji je došao da mene upozna. Kad je rekao da mu je to najsretniji dan u životu, slomio sam se. Suze su bile neizbježne. Tako dirljiv momenat.

Poroci?
Prestao sam da pušim, a već neko vrijeme ne pijem alkohol. Zbogom porocima. Sve se može ako se čvrsto želi. Ovako i svoj karakter provjeravam.

Čega imaš više, mana ili vrlina?
Pa…mana mi je brzopletost definitivno i to što previše vjerujem ljudima. O vrlinama je nezahvalno pričati, ali mislim da je to iskrenost i preoptimizam. Ja od svakog problema napravim šalu i polako ga riješim.

Kako održavaš liniju?
Kad god imam slobodnog vremena idem na planinu, bavim se sportom ali teretanu ne volim. Više su to igre u društvu, odbojka i ostalo. Umjerenost je dobar temelj svemu, pa i u ishrani. Ako danas pretjeraš s jelom, sutra gladuj i tako, drži balans.

Ljepša /tamnija strana popularnosti?
Ljepša strana moje popularnosti je ta što upoznajem nove ljude, okružen sam ljudima koji me vole i koji plate tu kartu da bi me slušali i kojima je sreća slikanje sa mnom, autogram i ostalo. Loša strana samo žuti tisak i možda rizik života na točkovima.

Giletov životni moto je?
U životu uvijek treba biti iskren i ne raditi drugima ono što ne želiš da se tebi desi.

Izvor: aura

Tagovi: ,

Kategorije: Najnovije vesti