Milan: Ostao sam prijatelj sa Radom

ZVEZDE GRANDA | 20/08/2015


dugo je odlagao izlazak novih pesama i video-spotova, kojima je nedavno oduševio obožavaoce. Ipak, jedan detelj izazvao je burnije reakcije od tekstova i aranžmana. Reč je o video-spotu za pesmu “Faktor rizika”, svojevrsni vizuelni vremeplov kroz Milanov život režiran kao kratkometražni film, a faktor iznenađenja skriven je u 2 : 47 minutu spota, kada se ispred zavese u hotelskoj sobi u objektiv smeši .

Iako se njihova emotivna veza pre više od dve i po godine završila, vrlo burno, posle čega je usledilo i Milanovo duže medijsko ćutanje, dvadesetsedmogodišnji pevač govori kakav je njihov odnos danas i zbog čega je odlučio da se ovaj snimak nađe u spotu, koji beleži milionsku gledanost na “Jutjubu”.

– To je rezultat mojih stanja kroz vreme. Dugo sam pripremao i ispravljao detalje, jer mislim da moja publika zaslužuje najbolje. Makar one tri stotine hiljada, koliko ih je na mojoj zvaničnoj “Fejsbuk” stranici, koji su imali toliko strpljenja, razumevanja, podrške i ljubavi za mene.

Među novim pesmama nalazi se i potpuno neočekivana saradnja sa Miletom Kitićem i Mimi Mercedes. Šta vas je navelo na takav potez?

– Guše me jednoličnost i predvidivost na našoj muzičkoj sceni. Još volim da se igram i provociram. Čitav projekat, od saradnje sa potpuno drugačijim umetnicima, preko filmskog videa koji prati priču, svojevrsni je prkos svemu što je korektno. Raduje me što je na nastupima toliko pevaju, jer “Gadure” potpuno menjaju atmosferu. Sve je sirovije i provokativno.

S obzirom na saradnike, neki su to protumačili kao kratko evociranje vremena vašeg rada u “Grand produkciji”, koju ste svojevremeno napustili i okrenuli se modernijem zvuku. Da li biste mogli sebe ponovo da zamislite u toj kući?

– Ne razmišljam o “Grandu”. Ako je neko ovakav trio protumačio kao sumornu retro muziku, smatram da greši. “Gadure” su sve, samo ne retro folk.

Među četiri nova spota, koja su privukla neverovatnu pažnju u zemlji i regionu, nalazi se i emotivna balada “Faktor rizika”, koju ste vi komponavili, a u pratećem videu prikazali ste svojevrsni vremeplov kroz dosadašnji život. Šta vas je inspirisalo da to učinite?

– Želeo sam da kroz nju do kraja iznesem ono što je u meni, a u tome mi je pomogao vizuelni umetnik Ljubba.

Okosnica spota je vaše gledanje snimaka iz prošlosti i tugovanje nad njima. Radite li to često između svoja četiri zida?

– Ne tugujem, jer je mnogo stvari koje me okupiraju. Nemam vremena za to. Ipak, balade poput ove, kao i “Perja”, otkrivaju i moju melanholičnu stranu, koja tinja u svima nama.

Pojavljivanje Rade Manojlović u spotu izazvalo je burne reakcije, što se moglo i očekivati. Da li ste se u nekom trenutku kolebali da li to da učinite?

– Bilo je očekivano, ali to je deo mog života i moje prošlosti.

Kakav je vaš odnos sa Radom danas?

– Nas dvoje nikada nećemo biti neprijatelji i ja navijam za nju i njen uspeh. Na njenom novom albumu naći će se i pesma koju sam ja komponovao.

Šta vam je bila inspiracija za stvaranje te numere?

– Vodio sam se time kako je ja vidim muzički u ovom vremenu.

Kada ste se pre osam godina pojavili na sceni „Zvezda Granda“, sve ste osvojili svojim osmehom i vrcavom energijom. Izgleda da ste s vremenom postali štedljivi na tom zaraznom osmehu. Pripisujete li to odrastanju i sazrevanju ili su vas neke životne situacije učinile “opreznijim”?

– Volim kada govorimo o mom osmehu i potrudiću se da ga bude više.

izvor: hello

Tagovi: , ,

Kategorije: Najnovije vesti